Mijn eigen Spaans lessen in Roermond

Even een update over mijn eigen vorderingen met het leren van de Spaanse taal. De trouwe lezers van deze blog weten dat ik vooral moeite had met Spaans spreken. Daarom heb ik van sept t/m nov. in Roermond privelessen Spaans gevolgd bij Susana Montesinos.

Door de privélessen MOEST ik wel spreken. En dat ging in het begin moeizaam, maar langzaamaan steeds beter. Ik denk nu meer in het Spaans (alhoewel dat natuurlijk nog beperkt is), zodat ik dus mijn Nederlandse gedachten niet meer letterlijk aan het vertalen ben. En dat werkt!!

Volgende week start ik weer met een nieuwe reeks Spaans lessen bij Susana. Dit keer in een kleine groep (3-4 cursisten). De nadruk ligt natuurlijk op het 'Spaans spreken', maar we herhalen ook de Spaanse grammatica aan de hand van het boek 'El Abanico'.

Woon je in (de omgeving) van Roermond? Dan kan ik een Spaans cursus van Susana van harte aanbevelen! Susana is ook docente Spaans aan de Universiteit van Maastricht en dat merk je. Ze weet hoe ze les moet geven.

Volg jij ook lessen? Of heb je tips over methodes en manieren om Spaans te leren? Deel je ervaringen dan hier. Je mag gerust vertellen waar je lessen volgt, daar hebben we allemaal iets aan. Maar reacties met pure reclame, zonder échte ervaringen te delen, verwijder ik zonder verdere uitleg!

Reacties

 1. Als ik in de buurt van Maastricht zou wonen zou ik best een cursus willen doen op de universiteit!

  Iedere profesor(a) heeft weer zijn/ haar eigen manier van lesgeven en de manier die bij de één past kan voor een andere leerling weer minder zijn. Dus het is vooral persoonlijk en afhankelijk van je doel op dat moment waar je het beste op je plaats bent.
  Daarom wissel ik wel eens van leraar/lerares, en heb ook vaak van 2 les in een zelfde seizoen en allemaal dragen ze bij aan je ontwikkeling. Privéles is heel handig en zeker aan te raden voor een korte of misschien ook langere tijd (is natuurlijk wat duurder) maar heb je gemotiveerde compañeros dan steek je daar toch ook weer veel van op en je stimuleert elkaar als het klikt enorm. Mar

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik merk ook dat elke spaans leraar of lerares zijn eigen specialiteiten heeft. Eerder volgde ik lessen via de Volksuniversiteit en daar ben ik ook altijd zeer tevreden over geweest. Veel geleerd. Maar op een gegeven moment merk je dat je aan een andere aanpak toe bent. En daar is ook niets mis mee, natuurlijk.

   Verwijderen
 2. Ik ben sinds kort Spaans aan het leren via het internet.
  De theorie doe ik bij www.spanishdict.com . Het is gratis , maar de cursus is is wel in het Engels. Voordeel: Je kunt het op elk moment doen
  Nadeel : je krijgt te weinig oefeningen
  Dus ik zoek nog verder op het internet naar oefeningen.
  Ton

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Persoonlijk vind ik internet erg fijn als aanvulling op mijn spaans lessen. Online oefeningen doe ik sinds kort bij www.e-learn-spanish.com. Dat bevalt erg goed. En op deze blog vind je ook behoorlijk wat artikelen met links naar online oefeningen. Ik hoop dat je daar iets aan hebt. En mocht je nog fijne oefensites tegenkomen, laat het dan aub weten!! Succes met spaans leren.

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Spaanse verhaaltjes voor kinderen

Mijn favoriete website met Spaanse gedichten

Handige Spaanse zinnen als je verliefd bent

Spaanse Liefdeszinnen II

Spaanse werkwoorden - Poner en Ponerse