Ser versus Estar - Uitleg

Maandelijks bezoeken zo'n 450 mensen deze blog. En dat in zo'n korte tijd. Daar word ik dus echt vrolijk van. Helaas worden er maar weinig reacties geplaatst. Dat vind ik wel jammer, want ik hoor juist graag van je of je deze blog handig vindt of niet. Vind je de tips nuttig? Wil je meer oefeningen? Wil je meer lezen over andere onderwerpen? Heb je zelf leuke tips om op een leuke manier spaans te leren? Laat het me aub weten!!

In de tussentijd bekijk ik de statistieken van deze blog gewoon goed. En daarin heb ik ontdekt dat mijn vorige artikel over ser versus estar erg goed bekeken is. Dus ik weet zeker dat je hier écht iets aan hebt. Een presentatie over het gebruik van ser en estar en veel voorbeelden.

Reacties

 1. Hola Petra
  zeer leerrijk, alhoewel ik er nog enkele problemen mee heb met het gebruik van die werkwoorden maar dit helpt me toch weer wat verder in mijn zoektocht
  groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 2. @Anoniem Ja, hoewel een heleboel 'regeltjes' bekend zijn, blijft het toepassen in de praktijk lastig. Je opmerking heeft me er toe aangezet om de presentatie ook weer eens te bekijken. En nu ga ik een Spaans artikel lezen waarbij ik bewust ga letten op het gebruik van estar en ser.
  Succes en groetjes,
  Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hola Petra,
  ¡Me encanta tu blog!
  Wat een nuttige presentatie! De beste ik heb gezien tot nu toe.
  Om het verschil in betekenis van ser en estar aan mijn cursisten te tonen, geef ik ze alternatieve vertalingen. Dat helpt ze om te begrijpen dat SER en ESTAR totaal andere betekenissen en functies hebben in het Spaans. Zo kan estar vaak vervangen worden door "zitten, staan, liggen, hangen" en soms zelfs "drijven" en "zweven" (estar = zich bevinden) en soms door "is (...) geworden" of "doet (....) (estar bij toestanden, bij eigenschap dat niet van nature zijn, maar het resultaat van een proces of verandering) Voorbeelden: ¡qué moreno estás! (wat ben je bruin geworden!) en "uhm... hoy estás muy amable" (wat doe je aardig vandaag)
  Un saludo,
  Lourdes.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hola Lourdes,

   Bedankt voor je nuttige voorbeelden! Het gebruik van 'ser' en 'estar' gaat inmiddels een stuk beter, maar ik vind het nog steeds moeilijk om al die regeltjes snel toe te passen als je spreekt.

   Un saludo,
   Petra

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Korte Spaanse verhalen

Spaanse Liefdeszinnen II

Mijn favoriete website met Spaanse gedichten

Handige Spaanse zinnen als je verliefd bent

Spaanse verhaaltjes voor kinderen