Wandelen & Natuur in Andalucía


Onze vakantie in Andalusie was vooral bedoeld om tot rust te komen. Dus we hebben veel gewandeld. Cortijo El Guarda in Alcalá del Valle was onze uitvalsbasis (zie mijn vorige artikel). Van daaruit hebben we drie natuurgebieden bezocht:

 • Grazalema
  Natuurgebied met mooie wandelroutes en een leuk dorpje om te bezoeken.
 • Natuurpark El Torcal
  Een indrukwekkend natuurgebied. Het bezoekerscentrum aan het eind van de parkweg is leerzaam en ook erg leuk voor kinderen!
 • El Chorro
  Dit natuurgebied is vooral bekend van El Camino del Rey. Een vervallen wandelpad door de El Chorro kloof, waardoor het een erg gevaarlijke (en volgens mij ook verboden) wandeling is geworden. In 2010 is een Zwitserse bergbeklimmer overleden na een val. Maar nog steeds blijven mensen de wandeling maken. El Chorro is echter meer dan dat. Ook het gebied rondom de ruinas de Bobastro is erg mooi!
Kortom: Andalusía heeft natuurliefhebbers heel veel moois te bieden!

Reacties

 1. Wat jammer dat ik je gemist heb!!!
  Ik heb tegenwoordig meer niet dan wel internet en geen kb's om relaxed te surfen waardoor ik dus helaas net pas las dat je vorige maand over mijn achtertuin (letterlijk!) gevlogen bent.
  -landings- startbaan Málaga aeropuerto -


  Jammer want ik had graag een bakkie met je gedaan op het stationnetje van El Chorro.
  Was er eind oktober toevallig ook even een dagje naartoe getreind voor een stevige wandeling, ik had je dus zomaar tegen het lijf kunnen lopen :)
  Ook El Torcal is een van mijn favo's. Leuk dat je daar ook geweest bent.

  Fijn dat je het naar je zin hebt gehad en... volgende keer wel even via mail laten weten hoor! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het zou zeker leuk zijn geweest om je in Spanje te ontmoeten! Ik had het van te voren veel te druk om uberhaupt ergens aan te denken, maar heb wel aan je gedacht toen ik in Spanje was. Helaas was de internetverbinding daar veel te traag om mijn mail door te gaan spitten. Wellicht een volgende keer!

   Verwijderen
 2. Leuk artikel. Ik kom zelf uit Andalucía (Sevilla)
  Vind Andalucía echt prachtig!

  Liefs Sandra x

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt voor je reactie, Sandra. Ik ben het helemaal met je eens dat Andalucía prachtig. Ik moet je bekennen dat ik geen hoge verwachtingen had qua natuurschoon, maar dat was absoluut onterecht. Het is echt een heel erg mooi en divers gebied. Je boft maar dat je uit Andalucía komt!!

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Korte Spaanse verhalen

Spaanse Liefdeszinnen II

Mijn favoriete website met Spaanse gedichten

Handige Spaanse zinnen als je verliefd bent

Spaanse verhaaltjes voor kinderen