Bed & Breakfast in Andalucía


Mocht je ooit op zoek zijn naar een bijzonder hotel in Zuid-Spanje, dan kan ik je deze bed & breakfast in Andalucía van harte aanbevelen: Cortijo El Guarda in Alcalá del Valle! Het is niet alleen een prachtig mooi gebouw met luxe kamers, maar het ligt ook nog eens in een schitterende omgeving.

En dan heb ik het nog niet eens over de warme, vriendelijke eigenaren: Hans & Miranda. Zij zorgen er voor dat je een heerlijke vakantie hebt. Ze zijn ontzettend attent, weten alles te vertellen over de omgeving, geven je tips mee over leuke auto- en wandelroutes, etc.

En je hebt (ondanks de Nederlandse eigenaren) ook de mogelijkheid om je Spaans te oefenen. Drie keer per week nodigen zij namelijk een Spaanse dame, Montse, uit om voor de gasten te koken. Terwijl Montse aan het koken was heb ik vaak even met haar in het Spaans gekletst. Overigens is deelnemen aan deze maaltijden ook echt een aanrader. Wat kan zij lekker koken!

Bovendien zit je in een niet-toeristische omgeving, dus er is volop gelegenheid om Spaans te spreken. Bijvoorbeeld bij Polear, een hartstikke goed restaurant in Alcalá del Valle. Ook daar hebben we heerlijk gegeten. En na het eten gezellig nog even aan de bar met één van de eigenaren in het Spaans gekletst.

Het was echt een supervakantie! Ik zal in de komende artikelen nog wat meer vertellen over wat we deze vakantie hebben gedaan. Want Alcalá del Valle ligt erg centraal, dus het is een prima plek van waaruit je allerlei leuke dingen kunt ondernemen.

Reacties

 1. Hallo Petra,

  Jullie hebben genoten in Spanje, wij trouwens ook. En heel leuk om je kennis van de taal te kunnen testen.

  Gr Maria

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Fijn om te horen dat jullie het ook fijn hebben gehad. Heb je ook veel Spaans kunnen oefenen?

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Spaanse verhaaltjes voor kinderen

Mijn favoriete website met Spaanse gedichten

Handige Spaanse zinnen als je verliefd bent

Spaanse Liefdeszinnen II

Spaanse werkwoorden - Poner en Ponerse