Spaanse Woordenschat en Uitspraak oefenen

Maria tipte deze interessante website van de Universiteit van Texas met allemaal korte filmpjes waarin een Spaanstalig persoon een aantal zinnen zegt over een bepaald onderwerp. Bijvoorbeeld over hoe je jezelf voorstelt in het Spaans of hoe je een treinkaartje koopt. En dat allemaal in verschillende niveau's: beginners, intermediate A en B, gevorderd A en B en superior!

Erg handig voor beginners, want je leert niet alleen de woordenschat rondom een bepaald thema, maar je hoort ook de uitspraak (inclusief de verschillende accenten!!). En je kunt de tekst in het Spaans meelezen (en zelfs in het Engels). En bij elk thema vind je een lijst met woorden, gerelateerde zinnen én uitleg over de grammatica.

Een perfecte website dus om mee te beginnen als je Spaans wilt leren! Veel plezier!

Reacties

  1. Gracias Petra, me gusta! Ik ga weer verder met Spaans leren en probeer veel te luisteren. Deze site is een hele goede tip!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Veel luisteren is hartstikke goed om een taal te leren! Het begin is moeilijk omdat je dan nog maar weinig begrijpt. Maar (on)bewust pik je toch een heleboel op en na een tijdje merk je dat het echt een stuk beter gaat dan voorheen. Volhouden dus. Veel succes!

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Korte Spaanse verhalen

Spaanse Liefdeszinnen II

Mijn favoriete website met Spaanse gedichten

Handige Spaanse zinnen als je verliefd bent

Spaanse verhaaltjes voor kinderen