Spaanse schrijvers

Ik wil graag wat meer Spaanstalige boeken lezen, maar vanwege tijdgebrek vordert dat nog niet echt. Misschien tijdens mijn vakantie..., maar dat duurt nog een tijdje. Wel ben ik me wat meer aan het verdiepen in de Spaanse schrijvers en daarbij kom ik af en toe juweeltjes van websites tegen, die ik graag met je wil delen.

Ze zijn stuk voor stuk een kijkje waard:
En laat het me aub weten als je een goede, mooie (liefst hedendaagse) Spaanstalige auteur hebt ontdekt. Ik ben nog niet zo thuis in de Spaanse boeken, dus elke tip is welkom!

Reacties

 1. http://www.alexrovira.com/esp/libros.htm

  hallo Petra,
  Van deze schrijver heb ik een paar boekjes gelezen, ze zijn niet te dik, eenvoudig geschreven en ik vind ze wel aardig.
  Hij heeft ook artikelen geschreven in el pais, die kun je daar in pdf formaat ophalen.

  Gr Maria

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Maria, bedankt voor de tip. Volgens mij zijn het erg leuke boekjes, maar ze lijken mij ook best moeilijk. Of valt dat wel mee?

  Hartelijke groet, Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ken het probleem, voor lezen moet je toch wel de tijd nemen. Maar omdat ik nu "moet" voor een examen ben ik er wel weer meer mee bezig en dan toch ook met veel plezier.
  Heb al gelezen Laura Esquivel, Como agua para chocolate (overigens ook verfilmd, maar de acteerprestaties van de (amateurs) acteurs zijn wisselend .) Het boekje is in meer dan 30 talen vertaald en was in VS ook heel succesvol. Het is wel apart elk hoofdstuk begint met een recept dat correspondeert met een fase in het leven van de hoofdpersoon. Verder ben ik nu Gabriel García Márquez aan het lezen, dat is wel moeilijker. El amor en los tiempos de cólera,(ook verfilmd maar nog niet gezien) alles wordt heel gedetailleerd beschreven en dat maakt het niet eenvoudig maar wel de moeite waard vind ik zelf, is ook niet de eerste de beste schrijver, heeft nl premio Nobel gewonnen. Deze schrijvers zijn Latijns-Amerikaans, evenals Isabel Allende. Laura Esquivel en Isabel Allende maken deel uit van de "boom femenino" en deze plaatsen vraagtekens bij de rol die de vrouw in die tijd moest vervullen volgens het "manual de Carreño". Groetjes Mar

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hallo Mar,

  Bedankt voor deze tips. Ik heb wel van Laura Esquivel gehoord, maar nog nooit iets van gelezen. Het lijkt me leuk om 'como agua para chocolate' eens te gaan proberen. Gabriel García Márquez lijkt me nog te moeilijk in het Spaans. We gaan het komende seizoen in de spaans lessen ook meer aandacht besteden aan literatuur, dus 'spaanse boeken' zullen wel vaker terug gaan komen op deze blog.

  Veel succes met lezen en met je examens!

  Hartelijke groet, Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 5. El tiempo entre costuras van Du~nas vond ik prachtig! Het is niet erg moeilijk en het is net uit in paperback.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ans, bedankt voor je suggestie! Het lijkt me ook een erg mooi boek. Het staat bij deze op mijn leeslijstje. Wist je ook al dat het boek verfilmd is? Ik zal er binnenkort een artikel aan wijden (met links).

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Korte Spaanse verhalen

Spaanse Liefdeszinnen II

Mijn favoriete website met Spaanse gedichten

Handige Spaanse zinnen als je verliefd bent