Muziektip: David Bisbal

Vandaag een filmpje van David Bisbal, een Spaanse zanger. Ik had het idee dat ik al eerder iets over hem op deze blog had geplaatst, maar ik kon niets terugvinden, dus misschien vergis ik me.

Zijn muziekgenre is te omschrijven als echte energieke, Spaanse pop. Aangezien dat niet helemaal mijn muziek is, heb ik hier gekozen voor zijn ballad 'Mi princesa'. Een hartstikke mooi nummer (mét songtekst). Hou jij wel van energieke popmuziek? Zoek dan eens naar zijn grootste hits: 'Ave María', 'Bulería' of 'Silencio'.Ik vond op Bol.com de cd 'Sin mirar atras' van David Bisbal met luisterfragmenten. Ik vind die luisterfragmenten altijd handig om even snel door een aantal nummers heen te skippen. En dan ontdek ik meer mooie nummers, zoals: 'si falta el aire', 'el ruido' en 'sueños rotos'. Hmm... misschien dat ik dan toch maar zijn cd ga bestellen. Als jij dat ook wil, hier vind je meer info:

Reacties

 1. Hola!

  Per toeval kwam ik op je blog. Ik heb 2 jaar Spaans gehad op school (1,5 jaar geleden) en krijg vanaf februari weer Spaans op mijn studie. Ik ben nu een poosje bezig om mijn Spaans op te halen en zo kwam ik op je blog. Echt super handig. Ik heb hem als startpagina ingesteld, zodat ik de komende tijd goed wordt herinnert aan het Spaans leren! Ga zo door!

  Buenas tardes!
  Leonie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hola Leonie,

  Fijn om te horen dat je mijn blog gaat volgen. Ik hoop dat het je helpt bij het ophalen van je Spaans. Succes!

  Groet, Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk een stukje over David Bisbal tegen te komen, ook één van mijn favorieten! David heeft een maand geleden trouwens een unplugged CD uitgebracht, zie een leuk stukje over hem in http://www.latin-emagazine.nl/Latin%20Artiesten/David-Bisbal.html.
  Toevallig in dit zelfde magazine een stukje over Xandro Leima, zie http://www.latin-emagazine.nl/Latin%20Artiesten/Xandro-Leima.html. Ik kan je zijn albums van harte aanbevelen, het album Desesparademente mag eigenlijk niet in je collectie ontbreken..
  zie zijn website www.xandroleima.net. Ik kon Desesparademente destijds downloaden bij www.emusic.com (http://www.emusic.com/listen/#/album/-/-/11119077/)
  Het leuke van Xandro Leima is het feit dat hij sinds een tijdje in Nederland woont en dus regelmatig ergens in Nederland of België te zien is!
  Succes met je blog!

  Ron

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Niet mijn favo :-) maar hij is helemaal HOT in Spanje bij zowel meisje vanaf een jaar of 13 tot hun (over)grootmoeders van in de 80. Voor een concert in Madrid lagen meiden (meisjes)dagenlang in een tentje voor de deur van de concertzaal om maar een kaartje te kunnen bemachtigen.
  Samanta van 'Conexíon Samanta' (Cuatro tv) volgde een tijdje terug een paar meisjes, moeders, oma's voorafgaand aan een concert. Mensen rijden met gemak 6 tot 8 uur (Spanje is groot) om een concert bij te wonen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @Ron Bedankt voor je info! Het Latin E-magazine is erg interessant, beetje jammer dat het niet in 't Spaans is ;-) En Xandro Leima ga ik snel eens beluisteren, dus waarschijnlijk zie je binnenkort een stukje over hem terug op deze blog.

  @Holandesa en Málaga Hola Holandesa! Mijn favoriet is het ook niet echt, maar ik moet toegeven dat ik tijdens het zoeken meer mooie nummers tegenkwam dan ik in eerste instantie had gedacht te vinden. Maar volgens mij past de muziek van Xandro Leima (die Ron hierboven noemt) beter bij mij (2 nummers beluisterd en ik vind beide mooi). Enfin, binnenkort dus meer over hem.

  Groet, Petra

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Spaanse verhaaltjes voor kinderen

Mijn favoriete website met Spaanse gedichten

Handige Spaanse zinnen als je verliefd bent

Spaanse Liefdeszinnen II

Spaanse werkwoorden - Poner en Ponerse