Sta je met je mond vol tanden als je in Spanje naar de slager gaat? Je wil een specifiek stukje rundvlees kopen, maar hoe zeg je dat in het Spaans? Een biefstukje is immers heel wat anders dan stoofvlees.
Slager = el carnicero
Rundvlees = la carne de vacuno
Kalfsvlees = la ternera
In dit artikel vind je een uitgebreide uitleg over de verschillende rund-vleessoorten. Hartstikke handig, maar wel in het Spaans. Dus ik hoop dat je er uit komt. Mocht het niet lukken, zoek dan op deze culinaire website de vleessoort op die je wilt kopen, klik erop en je krijgt de Spaanse vertaling te zien.
En wil je in een restaurant een biefstukje bestellen? Dan zijn deze Spaanse zinnen wel handig om uit te leggen hoe je je biefstuk bereid wilt hebben.
Ik hoop dat je hier weer iets aan hebt, de volgende keer als je rundvlees wilt gaan kopen bij de slager of bestellen in een restaurant.

Reacties
Een reactie posten