Cursus Spaans in Spanje: doen of niet doen?

Omdat ik zo'n moeite heb met Spaans spreken, kreeg ik van Margreet, één van de lezers van deze blog, de tip om Spaanse lessen te volgen in Spanje (in combinatie met een vakantie).

Margreet vindt deze Spaans cursus een échte aanrader! De lerares is een vriendelijke, geduldige vrouw die heel duidelijk praat en waarbij je je meteen op je gemak voelt. In een gezellige huiselijke sfeer oefen je de Spaanse taal (één op één of in kleine groepjes). Dit alles in het dorpje Altea aan de Middelandse zee, gelegen tussen Valencia en Alicante. Je kunt er ook verschillende workshops volgens (koken, tango) of van daaruit een bezoekje brengen aan Benidorm, Albir, etc.

Ik heb het gevoel dat zo'n cursus in Spanje mij wel eens over mijn dode punt heen kunnen zou helpen.

Denk jij dat zo'n cursus zinvol is om beter Spaans te leren spreken? Heb jij dit wel eens gedaan? Een één-op-één cursus of in een groep? Hoe was het niveau? Is zo'n cursus niet veel te 'basic'? Had je last van niveau-verschillen in de groep? Heb je er veel aan gehad? Ik ben heel benieuwd naar je ervaringen.

Als je liever geen reactie wil achterlaten op deze blog, kun je me ook een mail sturen info@emarketingexperts.nl

Reacties

 1. Hola...mijn naam is Ans, en ik volg op het moment les bij Nelly. Ook ik had moeite met spreken, maar dat verdween al bij de eerste les.
  Je voelt je meteen op je gemak!
  Krijg les...1 op 1, en daarnaast volg ik conversatie met nog wat mensen die hier wonen of lekker op vakantie zijn. Het niveau verschilt, maar zo leer je van elkaar!! Er wordt altijd naar je geluisterd als je wat te vertellen hebt. En het leuke van zo'n conversatie is ook, dat je met mensen van allerlei landen te maken krijgt..heel interessant allemaal.
  Margreet heeft dus niets te veel gezegd...EEN ECHTE AANRADER!!!! Adios....Ans.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. @Ans Klinkt heel erg goed! Op dit moment heb ik er geen tijd voor, teveel plannen die ik nog wil uitvoeren. Maar misschien volgend voorjaar ...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Petra,
  Een wat late reactie op dit bericht, maar ik kom je site nu pas tegen (waarvoor complimenten trouwens, ga zeker wat sites uitproberen).

  Ik heb 2 keer 2 weken Spaanse les gehad in Spanje. En dit is erg goed bevallen. De les volgde ik bij een klein schooltje in Granada. Iedere ochtend les en 's middags vrij voor huiswerk of om wat leuks te doen. 's Avonds organiseerde de school vaak activiteiten (film kijken, wijn proeven, dansvoorstelling, bezoek Alhambra, etc). Ze kijken echt naar het niveau en delen je in bij een groepje van jouw niveau. Eventueel zou je dagelijks 1 uur extra privé les kunnen nemen zodat je probleem gebieden wat extra aandacht kunt geven.
  Momenteel volg ik bij dezelfde school les via Skype. Elke week een uurtje privéles om bij te blijven. Erg leuk.

  Groeten,
  Gideon

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hallo Gideon,

  Zo'n Spaanse les in Spanje lijkt me echt heerlijk. Even helemaal ondergedompeld worden in de Spaanse taal. Het staat op mijn to-do-lijstje, maar voorlopig zal het er niet van komen. Te druk met mijn eigen bedrijf.

  Hoe bevallen de lessen via Skype? Heb je een docent(e) die je dan telkens verbetert en uitlegt wat je fout doet? Of hoe gaat dat? Heb je het idee dat je veel leert?

  Hartelijke groet,
  Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi,

  Ik gebruik de Skype lessen vooral voor conversatie. We beginnen altijd even met het doornemen van de afgelopen week (goed voor de pasados).

  Ik ken de lerares inmiddels goed, dus we praten regelmatig het hele uur vol over politiek, de crisis, eten!, muziek, verschillen en overeenkomsten tussen NL en Spanje, etc., zonder aan nieuwe oefeningen of grammatica toe te komen.

  Maar normaal gesproken besteden we het 2de half uur aan het doornemen van huiswerk en/of nieuwe lesstof. We volgen geen boek, ze stuurt oefeningen per email op. Net als normale les, leesoefeningen, invuloefeningen, vocabulario, etc. Ik kan ook sturen welke lesstof we herhalen (subjutivo telkens weer… pff ) of dat we nieuwe stof doen.

  Ik vind het ideaal. Vooral omdat het 1-op-1 is, daardoor wel heel intensief (vooral in het begin) maar je gaat enorm vooruit, vooral het spreken (en dat vind ik persoonlijk het belangrijkst).

  Groeten Gideon

  BeantwoordenVerwijderen
 6. @Gideon Dat klinkt goed, zo'n les via Skype. Je hoeft er de deur niet voor uit en je krijgt een cursus op maat. Ik vind het spreken ook het belangrijkst en voor mij is het nu echt tijd om daar eens wat vooruitgang te boeken. Bij welke school volg je de les? Op welke website kan ik ze vinden?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik kan ze je van harte aanbevelen. Heb geen aandelen in het schooltje hoor ;-)
  Dit is hun website: http://www.ideagranada.com

  BeantwoordenVerwijderen
 8. @Gideon Bedankt voor de tip. Het ziet er goed uit!! En aanbevelingen zoals deze zie ik juist graag op mijn blog terug. Dat is toch iets anders dan zomaar 'reclame' maken!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Spaanse verhaaltjes voor kinderen

Mijn favoriete website met Spaanse gedichten

Handige Spaanse zinnen als je verliefd bent

Spaanse Liefdeszinnen II

Spaanse werkwoorden - Poner en Ponerse